6 Eylül 2009 Pazar

Portekiz-Arjantin-Türkiye Olmadan D.K 2010 ?



Portekiz bu elemeleri korku tüneline girmişçesine geçiriyor.Birinci grupta yer alan Portekiz'in şu anda gruptaki durumu bu şekilde.



Portekiz aslında bu elemelerde süpriz sonuçlar almadan başka birşey yapmamış diyebiliriz işte onları kalın yazıyorum.

Malta 0-4 Portekiz
Portekiz 2-3 Danimarka (İ.Y 1-0)
İsveç 0-0 Portekiz
Portekiz 0-0 Arnavutluk
Portekiz 0-0 İsveç
Arnavutluk 1-2 Portekiz
Danimarka 1-1 Portekiz

Bir kere 0-0 biten o üç maçın ayrı periyotlarda oynandığını düşünürsek bu kalitede bir milli takımın üç maç üst üste gol atamaması çok büyük bir sorundur.Zaten Carlos Queiroz son olarak Brezilya asıllı Liedson'u aldı kadroya,o da son maçta atmış Danimarka'ya 86. dakikada yoksa umutları bitiyordu Portekiz'in.
Kalan maçlara bakacak olursak iki kez Macaristan'la yapacaklar(İlginçmiş valla).Bu maçlarda altı puan almaları lazım ki durumları bize çok benziyor.Zira İsveç'in puan kaybetmesini bekleyecekler kazansalar bile.
İsveç'in kalan maçları Malta deplasmanı ve Danimarka deplasmanı.Malta'yı zaten yenerler,fakat Danimarka'nın Arnavutluk deplasmanında alacağı bir galibiyetle liderliği garantileyecek olması akıla bazı şeyleri getiriyor.
Getirmemesi de mümkün değil benzer bir durum Euro 2004'de yaşanmış;grubun son ve en kritik maçında İsveç ve Danimarka'nın gruptan çıkması için gerekli olan 2-2'lik skor sağlanmış,İtalyanlar turnuva dışında kalırken selamlarını İskandinavlar'a nefretle göndermişlerdi.
Son olarak Avrupa'nın Brezilya'sı olarak gördüğüm Portekiz ve süperstar Cristiano Ronaldo'nun bu turnuva dışında kalmasını düşünmek bile çok kötü,umarım katılmayı başarırlar.

Arjantin



Arjantin Maradona yönetiminde en kötü eleme performanslarından birisini sergiliyor.Bir sonraki maç olan Paraguan deplasmanında alınabilecek bir yenilgi dünya kupasını zora sokabilir.Gruptaki son durum.



Arjantin bir uzun yıllardır iyi bir sol bek ve istikrarlı bir kaleciye sahip değil.Defansın göbeğinde oynayabilcek en iyi oyuncu olan Walter Samuel kadroya alınmıyor.Hala Veron ve Martin Palermo'dan birşeyler beklenmeside son zamanlardaki kötü sonuçların onayı gibi birşey.

Arjantin 6-0'lık Bolivya yenilgisi ile bütün dünya futbolunu takip edenleri şoka uğrattı.Fakat Maradona'nın kredisinin sonsuz olduğunu bir şekilde görmüş olduk.Tabi bu maçta rakım çok etkili olmuştur diye tahmin ediyorum ama Arjantin gibi dünyanın en iyi 5 takımından birisi olan bir takım ne olursa olsun böylesine ağır bir yenilgi almamalı.
Gelelim takımın şu andaki durumuna.Son Brezilya maçını izledim ve hücumda top sürekli Brezilya ceza yayı ve civarında olmasına rağmen Arjantin'in hücum oyuncularını -özelliklede Messi'ye top geldiği anda basıp ve alan daraltıp çok iyi bir defans yaptılar,üçüncü golden önce Messi'ye yaptılar mesela bu dediğimi.Zaten golüde ceza sahası dışından yediler.Arjantin'in dünkü maçta en çok göze batan zaafı hava toplarını indiremeyen bir ileri uç oyuncusu olmamasıydı.Dikkat edildiyse Brezilya ilerde hücum oyuncularıyla baskı yapıp uzun oynamaya zorladı Arjantin defansını.
İlk yenilen golde Luisao'yu tutan adam arkadaki Brezilya'lıya gidince Luisao'da rahat bir kafayla attı golünü.Zaten ilk yarı çok pozisyon verdiler bu şekildeki frikiklerde.
İkinci golde de bir türlü uzaklaştırılamayan top.Brezilya gibi bir takıma ceza alanı içerisinde üç dokunuşa izin verirsen gol olur bu kadar basittir yani :)
Üçüncü golde Heinze'nin adamı kaçırdığı doğru ama Kaka'nın pası olağanüstü;,kalecinin gereksiz bir çıkışı oldu bence.
Son durumu değerlendicek olursak.Veron çok çalıştı çabaladı fakat eski gücünde kesinlikle değil.Zaten çok yoruldu son yarım saatte.
Datolo güzel bir gol attı ama kesinlikle Arjantin sol kanadında oynayabilecek bir oyuncu değil.
Heinze sol bek asla oynayamaz,ama o bölgede seçebileceği çok oyuncu yok Maradona'nın.
Defansın ortasındaki ikili bireysel olarak iyi olabilirler ama şu anki kapasiteleriyle iyi şeyler beklemek hayalcilik olur.Koycan oraya Samuel-Demichelis ikilisini bak sen defansa sonra.
Defans evlere şenlikti kısacası kalecide üçüncü golde hatalıydı.Zanetti idare etti sadece defansta.
Forvette çok sıkışık bir durum vardı.Tevez'i hiç böylesine kötü görmemiştim.Kısacası çanlar Arjantin için çalıyor.
Grupta dördüncü olurlarsa direk gidebilirler,ama gelecek maç üçüncü durumdaki Paraguay deplasmanı çok zor olacak.Ardından evinde grupta şamaroğlanına dönen Peru'yu ağırlayacaklar.
Arjantin'i kovalayan 20'şer puanlı Kolombiya ve Ekvator'un son 2 maçından alabileceği puanlar 4. ve Play-off oynayacak takımı (5.takım) belirleyecek.
Güney Amerika'da herkesin kaderi kendi elinde yani.


Ya biz demeden alamıyorum kendimi.
Bosna'yı yenersek bile İspanya'nın son maçta Bosna'da yenilmemesi lazım.Ancak o şekilde gidebiliriz.Klasiktir son yıllarda illa heyecan ve gerilimde sınırları zorlayacaz ya ite kaka Afrika'ya gider en az çeyrek final görür,yeni bir turnuva trendi yaratıp(Son dakika vb) geliriz.Son on yılda katıldığımız turnuvalara öyle ya da böyle küçük yada büyük bir biçimde damgamızı vurduk.Onların bir listesini yaptım kendimce.

Euro 2000 : Hakan Şükür'ün kaleciyle birlikte zıplayıp kafayı vurmasıyla gelen gol.
D.K 2002 : Beklenmedik bir biçimde 3. olduk,adımızı iyi duyurduk.
2008 : Son dakika efsanesi.Asla pes etme.Turnuvanın en karizmatik teknik direktörü vb.
2010 :?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder